MUNKALEHETŐSÉG┃Keressük a Külügyi Bizottság új tagját!

PTE BTK HÖK 2023.01.19.

Jól kommunikálsz angolul és szeretnél egy kis zsebpénzt keresni? Ha szívesen vennél részt a nemzetközi hallgatóknak szóló programok szervezésében, vagy segítenéd a Student HUB kommunikációját, akkor van számodra egy munkalehetőségünk!

Munka és utazás Amerikában – Interjú Kovács Viviennel, a Camp Leaders program résztvevőjével

Berta Boglárka 2023.01.19.

Sok egyetemistában felmerülhet a gondolat, hogy mit is kezdjen a tavaszi vizsgaidőszakot követő jó néhány hét hosszú nyári szünettel. Örök dilemma ilyenkor, hogy melyiket válassza az ember: a munkát, az utazást vagy a barátokat? Kovács Viviennek, a PTE BTK szociológia BA-szakos hallgatójának az idei nyáron egyikről sem kellett lemondania, köszönhetően a Camp Leaders programnak. Ennek segítségével Vivi a 2022-es nyarat az Egyesült Államokban töltötte, ahol nemcsak dolgozni, hanem az országot felfedezni is lehetősége nyílt. Az alábbi interjúban Vivivel kulturális különbségekről, a Camp Leadersről és az amerikai tapasztalatairól beszélgettünk.

És a te kaktuszodat hogy hívják?

Nagy Borbála 2023.01.18.

„Plants are the new pets, pets are the new kids”– a növényed a háziállatod, a háziállatod a gyermeked. Ez a címe a „CraftJack” néven futó amerikai oldal egyik kutatásának, ami mostanra bejárta a világot. A kutatás a pandémia után zajlott, és több mint 1000 amerikai állampolgárt kérdeztek meg, egyetértenek-e a fenti állítással, és a többségük valóban magáénak érezte a mondatot. De mit is jelent ez pontosan? Baj, hogyha becézem a kiszáradófélben lévő karácsonyi kaktuszt, vagy hogyha kilakkozom a hevesen tiltakozó macskám körmét? Bár az utóbbi enyhe túlzás, és személy szerint nem javaslom senkinek, van számos érdekes oka és formája ennek a viszonynak ember és állat/növény között.

James Cameron akváriuma, avagy megjelent az Avatar 2

Kozma Lilla 2023.01.15.

Az Avatar minden idők legsikeresebb, legnagyobb bevételt elért filmje – bár ez megbillenni látszott 2019-ben, amikor megjelent a Marvel-univerzum egyik nagy korszakát lezáró, Bosszúállók: Végjáték című film. A 2009-es, közel háromórás rész után először nem is számítottunk folytatásra, majd felröppent a hír, miszerint a rendező, James Cameron bizony dolgozik a következő részen. Ez mégis annyira hihetetlennek tűnt a rengeteg – szám szerint hat – halasztás után, hogy a megjelenést illetően csak az első hivatalos előzetesek után lehettünk biztosak. 2022. december 14-én pedig véget ért a várakozás, és azt kell hogy mondjam, megérte!

1899: a sorozat, aminek – látszólag – semmi köze ahhoz, amit a címe alapján gondolnál

Varga Tímea 2023.01.05.

Nehéz eldönteni, hogy a Netflix legújabb top 10-es sorozatának a hangzása vagy a látványvilága lenyűgözőbb-e, mindenesetre a nyolcrészes első évad egyértelműen egy minden érzékszervet maximálisan lekötő keszekuszaság, ahol senki és semmi nem az, mint aminek elsőre látszik. A kosztümös történelmi sorozatnak induló, rejtélyes elemekkel dúsított első rész után a sötét hangulatú epizódok itt-ott thrillerbe csapnak át, csak hogy a nyolcadik rész végére egy egészen más műfajba (spoiler alert), a sci-fi világába érkezzünk meg. De a skandináv krimik korában mit is várhatnánk a meglehetősen északias nevű német szerzőpárostól, Jantje Friesétől és Baran bo Odartól… oké, őszinte leszek, nem ezt.


Nincs újév babona nélkül! Te betartottad őket?

Soós Enikő 2023.01.02.

Nagyon sok néphagyomány és babona övezi a karácsonyi és szilveszteri ünnepet, azonban a legtöbb az új év kezdetére vonatkozik. Ezek meghatározzák, mit lehet enni vagy csinálni, mi kerülendő ahhoz, hogy szerencsénk legyen, vagy épp ellenkezőleg, mik azok a tevékenységek, amik rossz szerencsét okoznak az új évre. Akár babonások vagyunk, akár nem, érdekes ezekről a hagyományokról olvasni, és remélni, hogy tényleg szerencsét hoznak nekünk!

Create AccountLog In Your Account