Csütörtökön kezdődik a Pszieszta!

Novák Henrietta 2022.03.09.

A Pszieszta (Pécsi Pszichológus Napok) csapata minden év tavaszán megrendezi háromnapos konferenciáját, melynek idén a Civil Közösségek Háza ad otthont. Március 10. és 12. között számos érdekes előadással, műhelyfoglalkozással, valamint hallgatói szekcióval és kerekasztal-beszélgetéssel készülnek a szervezők. 

Kerekasztal-beszélgetés az ukrán-orosz konfliktusról

Csenki Janka 2022.03.08.

Mi jut eszünkbe, ha meghalljuk azt, hogy Ukrajna? Nagy valószínűséggel a háború, a szenvedés és a menekültek. Persze ez két hónappal ezelőtt nem így lett volna, azonban az elmúlt hetek eseményei aggasztó fordulatot vettek. A koronavírus miatti nehézségek után mindenki reménykedett egy kis fellélegzésben, ám úgy látszik, a történelem mást tartogat számunkra. Február 24-én Oroszország támadást intézett Ukrajna ellen. Ez a sokak számára meglepő, de nem előzmények nélküli lépés sok kérdést vetett fel a szakértőkben és a politikai vezetőkben, és így bennünk is. 

Online franciadrazsé

Rónoki Bertalan 2022.02.21.

Az első lockdown óta talán már természetessé vált, hogy számtalan program, amit eddig élőben látogattunk, mostanra elérhető lett online verzióban is. Ez sokkal kevésbé okoz keserű szájízt, mióta már nem csak ez az opció elérhető. Inkább egy alternatíva arra, hogy biztonságosan töltsük el a szabad időnket. Valamint egy új lehetőségként is felfoghatjuk, mivel az online tér lehetőségeit kihasználva olyan eseményekre is eljuthatunk, amiket fizikai távolságuk miatt eddig nem látogathattunk. Illetve ahol készül mondjuk egy kerekasztal-beszélgetésről egy felvétel, ott elérhetővé válik az az opció is, hogy nem muszáj egy időben sem ott lennünk a többi résztvevővel.

Rakun Dobozközösség – Egy fenntarthatóbb ételrendelés jegyében

Czirják Linda 2022.02.21.

Remélem, egyre többen vagyunk olyanok, akik minél többet szeretnének tenni a mindennapokban a fenntarthatóság érdekében. Ha szembesültél már étkezéseid során az elviteles dobozok által okozott hulladéktermelődéssel és annak égető problémájával, akkor jó hírrel tudok szolgálni: a Rakun Dobozközösség a válasz a kérdésedre. Annak érdekében, hogy többet megtudj erről a társaságról, olvasd el Varga Judit társalapítóval készített interjúmat, és szívd magadba a zöld tudást!

Kuba európai szemmel – interjú Buda Rékával

Ilyés Borbála 2022.02.17.

Ki ne vágyott volna már a sötét, hideg téli hetekben Kubába, a színek, napsütés, tánc és koktélok hazájába? Buda Rékával a PTE Nemzetközi Igazgatóságának munkatársával beszélgettem, aki az előző szemeszterben megrendezett Kuba Est házigazdájaként a Kubában tett látogatásáról és utazási élményeiről mesélt. 

„Angyal este, ördög másnap” – Toxikoma könyvkritika

Simon Anna 2022.02.16.

Régóta nem titok, hogy a színészek, zenészek és egyéb hírességek vagy celebek sajnos gyakran esnek a drogfüggőség áldozatául. Sőt, történeteiket sokszor tárják az emberek elé, ezekből pedig az esetek nagy részében sikerkönyv és/vagy -film válik. Ám ezeket az elbeszéléseket legtöbbször idealizálják és dramatizálják a könnyebb emészthetőség érdekében, ahogyan az a Toxikoma című filmmel is történt. Ugyanaz a történet könyv formájában viszont sokkal hitelesebben és egyedibben mutatja be Szabó Győző kihívásokkal teli életét. 

Create AccountLog In Your Account