Vizsgaidőszak Kisokos | 2022/23 Tavaszi félév

PTE BTK HÖK 2023.05.13.

Kedves PécsiBölcsészek! Néhány fontos információt szeretnénk Veletek megosztani a közelgő vizsgaidőszakkal kapcsolatban.

Hoztunk valamit magunkból

Csenki Janka 2023.05.15.

Zenész, aki prózát ír, felolvas. Költő, aki zenél, dalszöveget ír. A két művészeti ág más műfaj, de nem összeférhetetlen. Sőt, nagyon is jól kapcsolódhatnak egymáshoz. Ezt Grecsó Krisztián és Beck Zoltán be is bizonyította a Hoztunk valamit magunkból című pódiumestjükkel.

„Hangot kell adni a veszteseknek is” – Beszámoló Dr. Apor Péter „A mindennapi élet öröme” című előadásáról

Szabó Dániel 2023.05.16.

Valószínűleg több életmód-tanácsadó vagy online portál is megfogalmazna gondolatokat hasonló címmel, de a mindennapi életbe nem csak a mentalitásunk formálása vagy a munkánk elvégzése tartozhat. Ezt a fogalmat körülírhatjuk úgy is, mint minden, ami nem nyilvános, és amibe a nyilvánosságnak nem kellene beleszólnia. Az egyszerű ember mindig is igyekezett a hatalmat távol tartani a magánéletébe való beleszólástól, és amikor ez nem ment, furfangos módon kellett ellenállnia neki, morális ellentétként szolgálva. Erről és ehhez hasonló témákról tartott előadást a Kerényi Károly Szakkollégium rendezésében április 21-én Dr. Apor Péter.

Pogózó plüssmackó – PEN beszámoló

Rónoki Bertalan 2023.05.10.

Mint a hároméves téli álomból ébredő medve, nyújtózott egy nagyot, majd bele is vágott az egyik első fesztiválként a bulizásba. Leheletnyi beszámolómat fogadjátok az április utolsó hétvégéjén megrendezett PEN fesztiválról.

Alma Galéria – Leltár Verskiállítás

Mammel Diána 2023.05.10.

Május ötödikén került sor az Alma Galériában egy családias légkörben megrendezett verskiállításra. A kiállítás június másodikáig megtekinthető a Pécs, Zrínyi Miklós utca 19-es szám alatt.

Csak HANG legyen és FÉYN – kötetbemutató és életbölcselkedés Szendrői Csabával

Rónoki Bertalan 2023.05.06.

Két felvonásban másfél órát beszélgetett Szendrői Csaba és Milbacher Róbert. Első körben az Elefánt frontemberének frissen megjelent harmadik kötetét, a FÉYN-t mutatták be a Szenes Klubban április 19-én. Emellett szó esett a halálról és egy Szendrői hangját veszélyeztető betegségről is.

Create AccountLog In Your Account