GYIK


Kit keressek, ha...?

Ha kurzussal van problémád, azt első körben annak oktatójával igyekezz megbeszélni.
Ha adminisztratív problémád van (pl. Neptun), a Tanulmányi Osztály szakodhoz rendelt ügyintézőjével vedd fel a kapcsolatot.
Ha bizonytalan vagy, vagy egyedül nem jutsz megoldásra, keresd a Hallgatói Önkormányzat munkatársait (első körben a szakos képviselődet vagy a tanulmányi- és érdekképviseleti elnökhelyettest).

A fenti elérhetőségeket az alábbi linkeken tudjátok megkeresni:


Szeretném elfogadtatni a kurzusaimat. Le szeretném adni a korábbi szakomat. Kedvezményes tanrendet szeretnék igényelni. Van ehhez kérvény a Neptunban?

A legtöbb esetben a kérvények formanyomtatványát nem a Neptunban, hanem a BTK honlapján találjátok meg.


Gyűjtőszámlás fizetést szeretnék használni. Hogy tudom ezt megtenni?

A gyűjtőszámláról minden információt megtalálsz az alábbi linken: https://kti.pte.hu/hu/gyujtoszamla-0
A PTE 2021. 08. 01-től érvényes számlaszáma: 11731001-23135392
Utaláskor a megjegyzés rovatba az azonosításhoz feltétlenül írd be: NK-Neptun kód


Kollégiummal vagy ösztöndíjjal kapcsolatban van kérdésem. Hol tudok információhoz jutni?

A különböző ösztöndíj-pályázatok alapvetően az EHÖK Központi Pályázati és Szolgáltató Irodájához tartoznak.
Minden esetben alaposan nézd át a pályázati kiírást és az abban csatolt kitöltési útmutatót.

Kollégiumokkal kapcsolatban a kollegiumok.ehok@pte.hu email címen, ösztöndíj-ügyekben a palyazatok.ehok@pte.hu email címen tudtok közvetlenül érdeklődni.

A kari HÖK irodában pályázatleadásra nincs lehetőség!


Hogy tudok belépni a „PTE-s fiókomba” az oktatási platformokon? (pl. Teams, Moodle)

A felhasználóneved a Neptun kódod + „@tr.pte.hu” (pl. PTE3TK@tr.pte.hu), a jelszavad pedig megegyezik a Neptun jelszavaddal.


Elbuktam egy kurzust. Hányszor vehetem még fel? Mennyi vizsgaalkalommal élhetek?

Egy kurzust maximum akárhányszor vehetsz fel a jogviszonyod alatt. 
Egy kurzusból hat vizsgaalkalmat használhatsz el, ennél többet dékáni méltányossági kérelemmel sem kérhetsz (ezt a kérelmet az alap hat alkalom bármelyikére felhasználhatod, pl. hogy új vizsgabizottságot kérj).
Egy félévben összesen három vizsgaalkalomra jelentkezhetsz fel egy kurzusból.


Honnan tudom, hogy egy kurzus kötelező-e? Mi az a kötelezően választható kurzus?

Az előrehaladásodat alapvetően a kari honlapon fellelhető tanterved alapján tervezd. Ebben a táblázatban megtalálhatod azt is, hogy egy kurzus kötelező-e, illetve, hogy melyik félévben ajánlott felvenni.

A kötelezően választható kurzusokból nem kell mindent elvégezned. A kötelezően választható kurzusok színes sorában láthatod az előírt kreditmennyiséget, ennek megfelelően kell a többféle köt.vál. kurzus közül felvenned (tehát pl. ha 5 kredit van előírva köt.vál. kurzusokból, elég lehet csak egyet vagy kettőt teljesítened, nem kell mind a húsz meghirdetettet felvenned és teljesítened).


Mikor lehet bejelentkezni? Mikortól van tárgyfelvétel? Mi a határideje XY-nak?

A határidőket és adminisztratív időszakokat minden esetben a tanév ütemezésében találhatod meg. Az ütemezést már nyáron elérheted a következő tanévre vonatkozóan.


Mit tegyek, hogy elkerüljem az átsorolást?

Ha a 2016/2017-es tanévet megelőzően kezdted a jogviszonyod, győződj meg róla, hogy a tanévben (őszi és tavaszi félévet összesítve) az előírt kreditjeid legalább 50%-át teljesítsd.
A 2016/2017-es tanévtől a tanévben félévente átlagosan 18 kreditet kell teljesíteni, vagyis ősszel és tavasszal összesen 36-ot.
A kreditmennyiség összegyűjtésén kívül a súlyozott átlagodnak is el kell érnie a megadottat – bővebb információ a TJSz mellékletében (9. sz. mell. „Képzési területekre vonatkozó súlyozott tanulmányi átlagértékek” – https://pte.hu/hallgatoi_szabalyzatok_nyomtatvanyok
Az átsoroláshoz elég csak az egyik kritériumnak nem megfelelned, tehát legyen meg a 36 kredited és az előírt STÁ-d is minden félévben.


Create AccountLog In Your Account