JÁTSZ/MA – Egy rövid társasjáték-bemutató

Sudár Dorottya 2024.06.17.

Tombol a nyár, forr a levegő, az ember pedig másra sem vágyik, minthogy a strandon hűsöljön egy finom lángos mellett. Véget ért a félév, így jöhet a jól megérdemelt pihenés. Ez a cikk az iszogatós estéket hivatott egy kicsit felborzolni – természetesen jó értelemben –, hiszen mi társul jobban egy jó hideg korsó meggysör mellé, mint egy társasjáték? A következőkben két rövidebb bemutatót olvashattok olyan játékokról, amik garantáltan feldobják a hangulatot!

Szellemes szellemtörténetek margójára – Paranormális jelenségek világnapja

Szabó Dániel 2024.05.24.

Azt hiszem, aki gyerekként vagy tiniként szerette a misztikumot, az nem is nőhet ki belőle. Egy ember életét könnyen végig kísérik a horrorok, a szellemes történetek, a rejtelmek iránti érdeklődés, hiába változik meg felnőtt fejjel a gondolkodásunk. Magam is pozitívan tekintek vissza arra a temérdek kamu történetre, amiket egyes rejtelmes jelenségekről olvastam. Na, nem biztos, hogy kitaláltak voltak – hiszen a valóságértéküket csak a beléjük vetett hit határozza meg. A hónapban volt a paranormális jelenségek világnapja, a témát pedig érdemes alaposabban is körüljárni.

Mit adnak az Apollóban? – Kikapcsolódás a vizsgaidőszakban

Mihályi Emese Dorka 2024.05.23.

A vizsgaidőszakban mindenki el van havazva feladatokkal és tanulnivalókkal, így nem csoda, hogy hajlamosabbak vagyunk egész nap a szobánkban vagy egy könyvtárban ülve a könyveinket bújni. Azonban nem szabad ilyenkor sem teljesen elzárkózni a külvilágtól, különösen most, a jó idő beköszöntével. Ha azonban egyesek nem a természetben szeretnék tölteni a szabadidejüket, azoknak jó kikapcsolódás lehet barátokkal elmenni a város valamelyik mozijába. A következőkben a pécsi Apolló mozi kínálatából szemezgettem azok közül a filmek közül, amelyek leginkább érdekelhetik az egyetemi hallgatóságot és amikre barátokkal, vagy esetleg egyedül is élmény lehet elmenni.

Hogyan éld túl a vizsgaidőszakot? – Határidők, tudnivalók, jótanácsok

Gazdag Viktória 2024.05.18.

A vizsgaidőszak minden egyetemista számára maga a megtestesült pokol. A folyamatos tanulás, a szoros határidők és a stressz sokat kivesz belőlünk. Alig jut időnk bármire, állandóan csak a vészesen közelgő számonkérésekre tudunk gondolni. Éppen ezért összefoglaltam a legfontosabb határidőket és tudnivalókat, amiket a vizsgaidőszakról tudni érdemes, illetve pár tippel is készültem, hogy könnyebb legyen a felkészülés.

Környezetvédelmi akciónap – Mit tehetek én?

Dani Sára 2024.05.18.

2007 óta tartják május 15-én a Nemzetközi Klímaváltozási Akciónapot (International Day of Action on Climate Change), amely keretein belül a résztvevők a klímaváltozás veszélyeire, illetve a hatások csökkentésének fontosságára próbálják felhívni a figyelmet. Igyekeznek cselekvésre ösztönözni az embereket, ezzel is nyomást gyakorolva a döntéshozókra.

Ó, kapitány, kapitányom! Kapitányom?!

Kovács Eszter 2024.05.10.

Bizonyára sokak számára ismerős a Holt költők társasága. A filmet 1989-ben mutatták be, a rendezője Peter Weir, a forgatókönyvírója Tom Schulman. A főszerepben Robin Williams, Robert Sean Leonard és Ethan Hawke láthatók. A filmnek óriási sikere lett, elkészítették a könyvváltozatát és színházi előadás alapjául is szolgált.

Create AccountLog In Your Account