Tavaszi fáradtság – mi ez és mit tehetünk ellene?

Gazdag Viktória 2024.04.06.

A tavasz hivatalosan is beköszöntött, az idő egyre melegebb és a napsütés lassan egészen mindennapossá válik. Ilyenkor mindenkinek jobb a kedve, pozitívabbak és boldogabbak vagyunk, hiszen végre vége szakad a borús, hideg napoknak. De mi van akkor, ha felüti fejét a tavaszi fáradtság és állandóan erőtlenek, kimerültek és letargikusak vagyunk? A következő cikkben szeretném veletek ismertetni, hogy mi is az a tavaszi fáradtság és mit tehetünk, hogy minél előbb átvészeljük.

És végül ennyi maradt nekem belőled – Interjú Anta János Attilával

Csenki Janka 2024.04.03.

Sokszor nem könnyű szavakba önteni az érzéseinket. Tudatosítani, mi is zajlik éppen bennünk. Azonban ez elengedhetetlen ahhoz, hogy elinduljunk a gyógyulás útján. Az És végül ennyi maradt nekem belőled című kötet egy gyógyuláshoz vezető úton kíséri végig az olvasóit; példát állít arról, hogy a legmélyebbnek tűnő gödörből is van kiút. Ennek érdekében a kötet szerzője, Anta János Attila beengedte az olvasókat a legmélyebb gondolataiba, érzéseibe. Az általa megjárt mélységekről, valamint azok feldolgozásáról beszélgettem vele első verseskötetének megjelenése alkalmából.

SzakdolgozatKisOkos – Mit, hol, hogyan?

Gazdag Viktória 2024.03.29.

Mint minden évben, idén is sok hallgató néz szembe az egyetem egyik legnagyobb megpróbáltatásával: a szakdolgozattal. Sokan bizonyára már tudják, hogy milyen témában írnak, és valószínűleg vannak olyanok is, akik már majdnem befejezték a munkájukat, viszont abban is biztos vagyok, hogy némelyikőtökben vannak még megválaszolatlan kérdések. Éppen ezért, a következő cikkben szeretnék nektek bemutatni 5 helyet, ami megkönnyítheti a dolgozat elkészítését, vagy éppen elősegíti a kikapcsolódást a nagy munkálatokban.

Hallgatók tudományos és művészeti produktumai – néhány mű, amelynek témája megragadott engem

Godinek Emese Luca 2024.04.02.

A 2023-ban megrendezett OTDK-n 83 bölcsésztanuló, összesen 76 pálya munkával indult, közülük számos hallgató ért el első, második, illetve harmadik helyezést. Írásomban egy rövidke válogatást szeretnék ezekről bemutatni, melyekkel rávilágítok a magas szintű tehetséggondozásra, mely egyetemünkön, azon belül is a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karon folyik.

Kulturális körkép – programok a tavaszi hónapokra

Mihályi Emese Dorka 2024.03.27.

Az egyetemi teendők és elfoglaltságok mellett szüksége van mindenkinek egy kis kikapcsolódásra, amikor a barátaival töltheti az időt mindenféle kötelezettségektől mentesen. Pécs szerencsére az elkövetkező hónapokban is rengeteg lehetőséget biztosít a hallgatóknak a szabadidejük eltöltésére, legyen az egy múzeumlátogatás, vagy egy új film megnézése a moziban.

Utazás a pszichológia világába, avagy hamarosan indul a Pszieszta

Jáger Luca 2024.03.27.

Felhívjuk kedves utasaink figyelmét… – ó, szóval még hiányoznak az utasok. Akkor lépjünk egyet vissza. Pszichológus hallgatók vagytok? Vagy csupán érdekel Titeket ez a tudományterület? Szívesen tennétek egy pár napos utazást ebben a világban, ahol szakemberek kalauzolnak el, és műhelyfoglalkozások jelentik a színes megállókat? Akkor rövidesen ezt is kihúzhatjátok a bakancslistáról, öveket becsatolni. – Hamarosan megkezdjük a felszállást. Kezdődik a Pszieszta!

Create AccountLog In Your Account