Megválasztásra kerültek a hallgatói képviselők! // EREDMÉNYEK

PTE BTK HÖK 2023.11.24.

A 2022. évi hallgatói képviselő választások elektronikusan kerültek megszervezésre.  A Választási Bizottság megállapította, hogy választókörzetenként a PTE BTK teljes idejű, nappali képzésben résztvevő aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező hallgatóinak legalább 25%-a igazoltan részt vett a választáson. Az alábbi cikkünkben ismertetjük veletek, hogy kik lettek az új szakos képviselők.

A természetből fakadó nőiség

Sudár Dorottya 2023.11.19.

Manapság elég aktuális téma a közéletben és a politikában is a feminizmus, a női egyenjogúság és a nőiség mint olyan. Biztos vagyok benne, hogy te is, kedves olvasó, belefutottál már olyan cikkekbe, amik vagy védik, vagy szidják a nőket, esetleg életközeli tapasztalatod is van. De hogy miért is másodlagos a nők szerepe a társadalomban? A cikkből megtudhatod.

A király visszatér: Jeanne du Barry – A szerető kritika

Endrődi Csaba 2023.11.15.

A hosszú kényszerszünet után Johnny Depp végre újra vászonra került. A Depp kontra Heard válási botrány után a Jeanne du Barry (2023) című filmben való szereplés a nagy lehetősége a visszatérésre. Depp kiváló színész, ám a pereskedés miatt úgy tűnt, hogy végleg elásta színészi karrierjét. Legutóbb 2019-ben szerepelt A barbárokra várva (2019) című filmben, ezután a per miatt nem kérték fel több szerepre. A meglévő szerződéseit is felbontották, így a Legendás Állatok: Dumbledore titkaiban (2022) Mads Mikkelsen vette át az általa megformált karaktert. 2022 végén Depp megnyerte a pert, aminek hatására a filmvilág visszafogadta. Mióta kiderült, hogy ő fogja játszani XV. Lajost a francia művésznő, Maïwenn legújabb filmjében, minden tekintet rá szegeződött.

Beszámoló A nagy vad nyomában – Stílusgyakorlat és zene című felolvasóestről

Istók Sári 2023.11.16.

A nagy vad nyomában című zenés felolvasóestet október 28-án rendezték meg a Papír Panír műhelyszínházban. A programot a Litera-Túra Művészeti Magazin szervezte Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából. A beszélgetős, versfelolvasós este folyamán felidézték a költő élettörténetét, valamint a magazin szerzői – Bali Anikó, Géczi Lajos, Hajnal Éva, Hajdu-Zelei Zita, Major Judit, Seres Rebeka és Szolláth Mihály – felolvasták a Petőfi által inspirált verseiket is. Az estet Deák Péter zenei aláfestése kísérte.

„Minél hangosabban mondod az igazadat, annál rosszabb” – Elfogy a levegő premier

Simon Anna 2023.11.12.

Csukd be a szemed! Képzeld el a tökéletes társadalmat! Nincsenek megoldhatatlan társadalmi problémák, vérre menő politikai ellentétek, maradi előítéletek és a szabadságot sem korlátozzák. Ez nem az a film.

Akkor most szüljek még egy magyart?

Nagy Borbála Teodóra 2023.11.04.

Mostanában rengeteget hallunk a nőiség, a nőiesség és a feminizmus jelenségekről, ami nem véletlen, nőnek lenni sosem volt egyszerű feladat. A 21. századi nőknek könnyebb dolguk van, mint száz éve, hiszen ma már a legtöbb országban van lehetőségük tanulni és karriert építeni, valamint a szülés és a családalapítás is kedvezőbbé vált, hála az egészségügyi ellátások fejlődésének. A tér általában adott ahhoz, hogy mindenki kifejezhesse és megmutathassa önmagát, az „erős, független nő” énjét, mégis számtalan kérdés maradt megválaszolatlan. Mit jelent nőnek lenni? Mit jelent anyának lenni? Miért lenne valaki „valódibb” nő, ha anya is egyben? Mikor kellene szülni? Kellene egyáltalán szülni? A médiában megannyi nőkkel kapcsolatos inger és vélemény ér minket, így ezek a kérdések nagyon is aktuálisak.

Create AccountLog In Your Account