Új lendület a tavaszi félévre – programajánló

Nagy Borbála Teodóra
2024.02.20.

Ahogy szépen lassan lábalunk ki a tél szürke és hideg napjaiból, úgy egyre több kedve támad az embernek arra, hogy ne csak egy-egy baráthoz menjen át, hanem kintebb is merészkedjen. A tavasz beköszöntével remek programok várnak ránk, amelyek segítenek feltöltődni és új lendületet venni. Ahogy az időjárás melegszik, úgy itt az ideje felfedezni a szabadtéri tevékenységek és beltéri rendezvények kimeríthetetlen kínálatát. Azok számára, akik szeretnék kihasználni a város lehetőségeit, íme néhány szuper program, akár egyedül szeretnéd felfedezni az újdonságokat, akár barátokkal vennétek nyakatokba a várost.

A tavasz első napján, március 1-jén rögtön egy nagyon izgalmas előadás várja a reszketni vágyókat: a Zsolnay Negyed E78-as termében Sorozatgyilkosok gondolkodása címmel tart előadást Róka László szakpszichológus. A program leírásában olvashatjuk:

„Ha érdekel a gyilkosok gondolkodása, és belelátnál egy őrült fejébe, akkor ezt az eseményt neked találták ki!”

Ez egy szuper lehetőség, ha kilépnél kicsit a horrorfilmek világából és igazi borzongásra vágynál.

Az eseményt ide kattintva érhetitek el.

„Nyolc éve töretlen sikerrel a színpadon, túl a 200. előadáson!” – így hirdetik az Egy őrült naplója című Gogol-mű előadását, aminek szintén az E78 ad helyet. Ha egy kis művészetre vágysz, kedveled a színházat, vagy csak szívesen töltesz el másokkal/magaddal minőségi időt, ez egy remek alkalom lehet számodra. A realitásérzékét és józan eszét elveszítő Axentyij Ivanovics Popriscsint Keresztes Tamás alakítja.

Az eseményt ide kattintva érhetitek el.

Grafika: Gálfalvi Erika

Ha kevésbé kötött programokra vágysz, és inkább csak benéznél valahova, a Szabadkikötőben a tavaszi hónapok folyamán többször is lesz Szabad Jam, ahol a zenélni vagy zenét hallgatni vágyókat is örömmel látják.

Ha érzel magadban potenciált arra, hogy kötetlenül zenélj színpadon, esetleg szívesen hallgatsz bele mások művészetébe, ott a helyed március 5-én, 19-én, április 2-án, 16-án vagy zárásként 30-án. Bővebb információkért látogassatok el a Szabadkikötő Facebook-oldalára, amit ide kattintva érhettek el.

Azok számára, akik ennél intenzívebb zenei élményre vágynak, ne aggódjanak, hiszen nekik is lesz miből válogatni. A tavaszi hónapok folyamán számos népszerű magyar előadó fog fellépni a város különböző klubjaiban, például bongor, aki március 8-án az Amper klubba látogat. Szintén március 8-án lehetőség nyílik a Kubalibre zenekar lemezbemutató koncertjén kiengedni a gőzt, ezt az érdeklődők a Nappaliban tehetik meg. Ugyanitt március 29-én Sisi és Lil Frakk fogja „meghajlítani a teret”. Az eseményeket az előadók nevére kattintva érhetitek el.

Akik a szabadtéri programokat preferálják, nekik sem kell sokáig várni: a XIX. Orfűi Medvehagyma Fesztivált idén április 20-21. között rendezik meg, amely a falu legfontosabb gasztro-kulturális eseménye és egyben szezonnyitó rendezvénye is. Emellett kiváló lehetőség azoknak, akik szeretnének kísérletezni a gyűjtögetéssel és önfenntartással.

Az eseményt ide kattintva érhetitek el.

A felsorolt események mellett számos más, kötetlen és kötött programra is lehet számítani az ébredező Pécs városában. Akár egy őrült koncertre, akár egy nyugodt medvehagyma-szedegetésre adod a fejed, jó szórakozást kívánok, és kitartást a még hátralévő szürke napokra!


Create Account



Log In Your Account