Trick or treat alternatívák

Simon Anna
2023.10.28.

Az október a töklámpások, a kivágott fehér lepedők és a mérhetetlen édesség időszaka. Bár sajnos a csokigyűjtésből jócskán kinőttünk, a pizsamában horrorfilmezés mellett bőven akad még programlehetőség a kísértetiesen jó szórakozásra.

Halloween éjszakájának történetét valószínűleg mindenki ismeri. Régóta folyó vita, hogy mindenszentek napja mellett megfér-e az amerikai szokás meghonosítása – akárhogy is, egy napra ki ne szeretne más bőrébe bújni?


Az év egyetlen estéje, amikor az elfolyt smink kifejezetten imponáló, a szörnyek és a félelmek szórakoztatók, a művérből pedig sosem elég. Ha bejárnád a várost, de már nem cukorkáért, hadd ajánljak neked pár rémségesen jó programot!

Október 31-e keddre esik, így az események egy részére most, halloween előhétvégéjén kerül sor. A Bar of Legendsben már 27-én pénteken megkezdődik a kétnapos ünneplés. Ha jelmezben jelensz meg, „elrabolsz egy embert” és meghívod egy italra, akkor számtalan tematikus lehetőség nyílik meg előtted, pl.: a rettegett horror-kultúrtörténet vagy a rémmese-terápia. Emellett rémisztő partijátékok, filmest, jótékonysági sütivásár és kvíz is várja az érdeklődőket.


Szombaton napközben az állatokat is átjárja a borzongós hangulat. Ugyan a Pécsi Állatkert és Akvárium-Terrárium programjának részleteiről még nem sokat tudni, „borzongást és talányokat” ígérnek a szervezők. A diák belépő 2500 forint, a felnőtt pedig 3500 forint.


Az igazán interaktív programok és játékok kedvelői szombaton könnyedén a Multigames E-Sport Gamer Centrumban találhatják magukat. A belépő 4900 forint – megéri jelmezben érkezni, ugyanis a jegyár ebben az esetben 4000 forintra csökken –, ami korlátlan hozzáférést biztosít a Centrum összes játékához. A jelmezversenyen kívül filmvetítést is szerveznek, ami után az érdeklődők egy VR szemüvegen keresztül a film világát is bejárhatják. Az eseményt Dj Kori retro sláger partija zárja.




Grafika: Munkácsi Zsófia


Ami a gyerekeknek trick or treat, az a felnőtteknek kocsmatúra – szombat este a belvárosi vendéglátó egységek különleges arcukat mutatják majd vendégeiknek. A Kijárat jelmezversennyel, italakciókkal és Jägermeister kaparós sorsjegyekkel készül, emellett külön kérésre átokszórásra és megtisztításra is vállalkoznak. A Hangulatban halloweeni koktélokat szolgálnak fel, a jelmezeket pedig welcome drinkkel díjazzák. A Sárkány Barlangban szintén honorálják a beöltözést: 10% kedvezmény jár az első fogyasztás árából, valamint a csocsóbajnokság szörnyetegei italkuponokat is nyerhetnek (csapatonként 2000 forint a nevezési díj).


De kit is riaszthatna el egy kedd este a nem evilági szórakozástól?

Október 31-én délután a horrorfilm- és Star Wars-rajongóknak sem kell messzire mennie a libabőrös élményért. Az Uránia Moziban a Pécsi Cosplay Club eseményén az elmaradhatatlan jelmezversenyen kívül egy tematikus kiállítás során az ikonikus figurák is megelevenednek, fotózásra készen.


A kedd éjszaka a kocsmaturistáknak is kedvez: a Downtown nemcsak különleges koktélokra, de egy filmvetítésre is meginvitálja vendégeit, a beöltözőket pedig ajándék kamikaze várja a pultnál. A Jobb mint otthon csapata egynapos sörpongbajnoksággal ünnepli a rémeket, amelynek nevezési díja 1000 forint kétfős csapatonként. A Balokány–Pepita Közösségi Tér beöltözős bulija is alkalmas lehet az alapozásra, hiszen az őrületes dekoráció mellett számtalan italakciót ígér. Ne aggódjatok, a hajnalig tartó zombitáncnak is nagy választéka akad, a Szabadkikötőben halloween éjszakáján a Sutoro Crew biztosítja a félelmetes ütemeket, a jelmezed pedig a félárú belépést biztosítja (1000 forint helyett 500 forint). A ’90-es és 2000-es évek visszatérő rémálmai az Est Caféban elevenednek meg a Wannabe Halloween Pécs jóvoltából, a belépő éjfél előtt 2500 forint, utána 3000 forint.


Szeretett bányánk 16-án már tartott egy előhalloweent, majd egy héttel később egy tökfaragó versenyt, de az ünneplésből sosem elég.


Az őszi szünet után, november 4-én újabb halloweeni bulira készülhetünk, ahol a jó hangulatot a Solidmen és az Alvajárók égboltja zenekarok biztosítják.

Érdemes jelmezben megjelenni, hiszen a legjobbakat jutalomban részesítik. A belépődíj a szokásos módon alakul (BTK 300/500 forint, PTE 500/800 forint, külsős 800/1000 forint).


Elő a seprűkkel, boszorkányok! Hozzátok legjobb fejeteket, élőhalottak! Irány a rettentő bál!


Create Account



Log In Your Account