Hova utaztok a nyáron? – Pénztárcabarát jegyek és helyek

Gazdag Viktória
2024.06.27.

Végre itt a nyár, süt a nap és lassan a vizsgaidőszak végéhez értünk, ami csak egy dolgot jelenthet: pihenést. Ha szeretnétek kiadni magatokból a sok stresszt, de a pénztárcátokat is megkímélnétek, akkor jó helyen jártok! Ebben a cikkben összegyűjtöttük nektek a legkedvezőbb vonat- és repülőjegyeket, illetve néhány úti célt, hátha kedvet kaptok egy kis kiruccanáshoz.

Repüljünk!

Bizonyára sokan vagytok úgy, hogy a külföldi nyaralás ötletét kapásból elvetitek, "mert az drága". Nos, a helyzet az, hogy csak rossz helyen keresgéltek. A Skyscanner oldalán számos olcsó repülőjegyet találhattok szebbnél szebb helyekre, többek között Bulgáriába, Olaszországba, Belgiumba vagy Angliába. A legjobb az egészben, hogy a honlapon szállodák után is kutathattok, így gyakorlatilag egy ültőhelyben megszervezhetitek a nyári utazásotok.


Ha már repülés, ne feledkezzünk meg a pécsi reptérről sem, hiszen számos országba eljuthattok innen anélkül, hogy a fővárosig kellene utaznotok. A Pécs–Pogány Airport nyári menetrendje szerint rendszeres járatok indulnak Máltára, Korfura és Münchenbe is.

Vonatozzunk!

Hallottatok már a MÁV-okosjegyről? Ha nem, akkor ideje megismerkednetek vele!

Ezek olyan fix áras jegyek, amelyeket a leggyorsabbak kapkodnak el. A legjobb benne, hogy akár 40%-kal olcsóbbak is lehetnek, mint az átlagos vonatjegyek, így spórolás szempontjából megéri keresgélni köztük. Minden olyan vonatra lehet okosjegyet venni, ami InterCity-vonalon közlekedik, így könnyen és olcsón juthattok el a nagyvárosokba. A jegyeket a MÁV-appban szerezhetitek be.


Grafika: Szabó Dalma

Belföld vagy külföld?

Most hogy a legolcsóbb utazási lehetőségeket végigvettük, nézzük meg, hova és miért éri meg elmenni!

Nem kell a világ másik végébe utazni, hogy új látnivalókkal találkozzatok, ezt itthon is megtehetitek. Ha már unjátok a Balatont, akkor érdemes a nagyobb városokba ellátogatni, például Sopronba, Esztergomba – ahonnan könnyedén átjuthattok a határon túlra is egy kis extra felfedezésért – vagy a jól ismert Budapestre. A fővárost illetően külön előny, hogy országbérlettel „ingyenesen” utazhattok a BKK járatain, így szinte az egész települést felfedezhetitek közel kétezer forintból.

A külföldi nyaralás esetében sem kell megriadni a költségektől. Bulgária vagy Montenegró majdnem annyiba kerül, mint egy út a magyar tengerhez. Ha viszont közelebbi helyekre mennétek, válasszátok Horvátországot, Szlovéniát vagy Ausztriát. Az imént említett helyeket akár vonattal is elérhetitek pár óra alatt.

Bónusz tipp: kuponvadászat

Ha az előbb felsorolt oldalakon valamilyen véletlen folytán nem találnátok olyan úti célt, ami elnyerte a tetszéseteket, érdemes rápillantani a Bónusz Brigád honlapjára is. Itt számos naponta frissülő kedvezményes utazás közül válogathattok, legyen szó bel- vagy külföldről, illetve különböző programkuponok között is keresgélhettek – mindezt persze pénztárcabarát módon.



Create Account



Log In Your Account