Ha április, akkor buli – programajánló a félév utolsó hónapjára

Gazdag Viktória
2024.04.10.

A félévnek alig egy hónap múlva vége és egyre közeledik minden egyetemista rémálma: a vizsgaidőszak. Azonban ha kikapcsolódásról van szó, a tanulás szó feledésbe merül, ebben a cikkben pedig ígérem, semmi könyvvel kapcsolatos tartalom nem fog előfordulni. Hoztam nektek pár programot, amivel biztosan ki tudjátok engedni a gőzt, és száz százalékig ellazulva vághattok neki az emlegetett vizsgáknak.

Szenes:

A BTK saját szórakozóhelye most sem hagy cserben benneteket, a szervezők számos bulival állnak elő a hátralevő hónapban. Ilyen az április 12-i DJ COMPETITION, ahol a zenealkotás iránt érdeklődők kerülnek előtérbe. A jelentkezők közül hat DJ fel is léphet a Szenes színpadán, ezzel szórakoztatva az odalátogatókat. A jelentkezésről és egyéb tudnivalókról ide kattintva olvashattok bővebben.

A Hardcore szerelmeseiről sem feledkeztünk meg, április 26-án hét lemezlovas érkezik Pécsre, hogy kitombolhassátok magatokat. Ezen a rendezvényen főként a keményebb zenei stílusoké lesz a főszerep, mint például az Uptempo, a Raw vagy az Xtraw.

A félév két legfontosabb eseményét azonban még nem említettem.


Április 15-én rendezik meg a lagzit, illetve 29-én a hatalmas és kihagyhatatlan zárót. Mindenféleképpen érdemes ellátogatni a szezonvégi vadulásokra, hiszen ez lesz az utolsó lehetőség egy nagyobb szünet előtt, hogy meglátogassuk kedvenc szórakozóhelyünket.

És ne feledjétek: minden út a Szenesbe vezet!


JESZ:

Ha a dübörgő zene és az alkohol nem szerepel a kedvenceid között, akkor ez a színházajánló biztosan elnyeri a tetszésedet. A Janus Egyetemi Színház – amely a Zsolnay Negyed mellett található – áprilisban is számos előadással várja az érdeklődőket. Ilyen például a Szókratész védőbeszéde című monodráma, amit április 13-án mutatnak be először.




A következő esemény az Anyanyelve magyar nevezetű darab, amelyet 18-án játszanak. Végezetül – de természetesen nem utolsósorban – a hónap zárásaként egy keserű komédia, a Csokonai: Karnyóné április 20-án.

A darabokat mindhárom alkalommal 19 órától lehet megtekinteni.

Minden színházszerelmesnek ajánlom figyelmébe, hiszen hallgatóként 1000 Ft-ért vehetitek meg a jegyeket.

PEN:
Bizonyára nem kell bemutatnom a Pécsi Egyetemi Napokat, rövidebben a PEN Fesztivált egyik pécsi egyetemistának sem. Igaz ugyan, hogy a programsorozat csak májusban lesz aktuális, viszont úgy gondolom, az év legnagyobb buliját nem lehet elégszer hangoztatni.

A rendezvény jövő hónap 9–11. között esedékes, és számos hazai, illetve külföldi előadóval is találkozhattok.


Csak hogy párat említsünk: 30Y, Analog Balaton, Bagossy Brothers Company, David Morales, Dzsúdló, Lotfi Begi és még sokan mások.

Érdemes minél előbb lecsapni a jegyekre, amik elővételesen jelen pillanatban is elérhetőek. A helyszín idén is a szokásos: az Expo Center fog otthont adni Pécs legnagyobb zenei eseményének.


Ne maradjatok le róla, hiszen ez az a hely, ahol valóban át tudjátok érezni a híres pécsi életérzést.

Fotó forrása: Szenes klub Facebook oldal 


Create Account



Log In Your Account