Egy kis kávészünet – Hova menjek a két óra közötti szünetben?

Sudár Dorottya
2023.09.20.

Nem tudod, mit csinálj a két tanórád közötti szünetben? Nem akarsz a suliban ülni, hanem mennél valamerre akár egyedül, akár a barátokkal? Hadd segítsen neked most a PécsiBölcsész Magazin! Összeállítottunk egy listát a karhoz közel eső étkezdékről és kávéházakról, ahova érdemes betérned, amikor csak időd engedi.

Több szempontot is figyelembe vettünk a lista elkészítése során. Fontos volt, hogy az olvasóink a megfizethetőségi faktor alapján is eldönthessék, hogy meglátogatják-e az adott vendéglátó egységet, de emellett foglalkoztunk azzal is, hogy térbeli elhelyezkedés szempontjából csak a közeli ebédlők és presszók kerüljenek fel a listára. Továbbá lényeges tényező volt az is, hogy van-e kültéri része a helynek.


  1. Café Paulus „A Paulus egy igazi átváltozóművész. Reggel lehet kávézó, délben önkiszolgáló, este söröző.”

Minden BTK-s hallgatónak ismerős lehet a Café Paulus neve, hiszen közvetlenül a kar B épülete mellett helyezkedik el. Nincs BTK-s, aki ne járt volna már itt. A hely mindennap friss és változatos ebédmenüvel várja látogatóit, ezenkívül az étlapjukon számos más fogás is megtalálható még. A kávéra vágyóknak is szimpatikus lehet ez a hely, igazi olasz Pascucci-ízvilágban gazdag kávét kóstolhatunk meg.



  • Árkategória: $$$

  • Szabadtéri ülőhely, terasz: van


  1. Rokusch„Egy magas szintű gasztroélményt szeretnénk nyújtani megfizethető áron a vendégeinknek.”

A Rokusch egy igazán színvonalas presszó, közel a BTK-hoz. A Cracker Jack pörkölésű kávéspecialitásokon kívül helyben készült kézműves szendvicsekkel és desszertkülönlegességekkel várja az érdeklődőket az egyetemváros szívében található kávézó. 2019-ben a város legjobb vendéglátóhelyének járó díjat is megnyerte, így mindenképpen érdemes betérnetek ide, ha valami igazán különlegesre vágytok.



  • Árkategória: $$$

  • Szabadtéri ülőhely, terasz: van


  1. Block Coffee Room „Régi álmunk volt egy kis kávézó, ahol másokkal is meg tudjuk osztani a kávé iránti szenvedélyünket.”

A Block Coffee Room egy 2015 óta működő kávéház a BTK közelében. Egy kicsi, de annál hangulatosabb, új hullámos specialty kávézóról beszélünk, ahol a felszolgálók igazi szakértelemmel készítik el az italainkat, valamint széles választékban süteményekkel is várnak bennünket. A Bean on pörkölésű kávémárka, amit a kezdetektől fogva használnak, kevés helyen fordul elő Magyarországon, rajtuk kívül még a szegedi Barber Cafe kínálatában szerepel. A kávézó eseményeket is szervez, visszatérő programjuk a Mesék a csésze körül – élőszavas mesehallgatás és kínai teakóstoló.



  • Árkategória: $

  • Szabadtéri ülőhely, terasz: van


  1. Xavér Étterem „Bőséges választék, gyors kiszolgálás, profi személyzet, magyaros ízek.”

A Xavér Söröző és Étterem a BTK-tól egy kicsit távolabb eső étkezde, de gyalog kb. 10 perc alatt megtehető a táv. Az étterem kínálata széles, és a honlapjukon egy hétre előre kihirdetik az aktuális menüsort. A hely beltéri része sok vendég fogadására alkalmas, gyakran rendezvények lebonyolítását is vállalják.



  • Árkategória: $$

  • Szabadtéri ülőhely, terasz: van


  1. Room Bistro „Minőségi alapanyagokból készült napi menük, különleges, egészséges prémium napi ajánlat.”

A lista utolsó eleme inkább a kommédiás hallgatóknak kedvez, hiszen a Room Bistro&Club a Zsolnay Kulturális Negyedben található. A hely inkább hasonlít egy menzára, mint egy étteremre, de ez pozitívan értendő. Mindennap új menükínálattal várnak, legyen az a normál vagy akár a paleo étrendnek megfelelő. A bisztró tágas, magas beltérrel rendelkezik, az ott dolgozók pedig kedvesek és segítőkészek. A kávékedvelőknek is tetszeni fog ez a hely, itt is olasz pörkölésű Pascucci kávét szolgálnak fel kedvező áron.



  • Árkategória: $$

  • Szabadtéri ülőhely, terasz: van



Create Account



Log In Your Account