Átjelentkezési útmutató szavazáshoz

Molnár Bence
2022.10.09.

Szeretnél szavazni április 3-án, de vasárnap nem az állandó lakcímed településén leszel? Kollégiumban vagy albérletben laksz Pécsen? Nem tudsz hazamenni szavazni? Útmutatónk segítségével pár kattintással kényelmesen átjelentkezhetsz a számodra jó településre.

Amennyiben a választás napján nem tartózkodsz a lakcímkártyád szerinti állandó lakcímed településén (pl. nem vagy pécsi lakos, de Pécsen leszel aznap), lehetőséged van átjelentkezni. Ilyenkor a szavazólapod is „jön veled”, tehát ugyanúgy, ugyanazon a szavazólapon tudsz majd szavazni, mintha csak az eredeti címeden lennél. Ehhez csupán egy online kérvényt kell kitöltened Ügyfélkapu segítségével, ami csupán pár perc. Fontos azonban tudni, hogy átjelentkezni legkésőbb március 25-ig lehet, utána már csak az állandó lakcímed szerinti szavazókörben szavazhatsz.

A szavazáshoz továbbá szükség lesz egy fényképes igazolványodra (személyigazolvány, jogosítvány vagy útlevél – diákigazolvány nem jó!) és a lakcímkártyádra.

Amennyiben Pécsen szavaznál, a Kossuth téren lévő szavazókörbe (Polgármesteri Hivatal, 7621 Pécs, Kossuth tér 1-3.) kell majd menned, tehát már most felírhatod, reggel hat és este hét óra között ott tudsz majd szavazni.

Első lépésként kattints ide, vagy menj a magyarorszag.hu weboldalra, és válaszd az „Átjelentkezés az országgyűlési választáson és országos népszavazáson” opciót, és kattints az ügyintézés indítására, majd töltsd ki a biztonsági kódot.



Az átjelentkezéshez add meg az űrlap által kért adatokat, és válaszd ki az április 3-ai választást.



Most válaszd az első lehetőséget aszerint, hogy hol szeretnél majd szavazni. Amennyiben módosítanád vagy törölnéd a korábban leadott átjelentkezésedet, azt a másik két opcióval tudod megtenni.



A sikeres átjelentkezésről az értesítést e-mailben és levélben is kérheted.



Végezetül nincs más dolgod, mint ellenőrizni, hogy minden adat jól szerepel-e. Amennyiben igen, hitelesítsd kérvényed, és ezzel végeztél is.

Nyitógrafika: Hudák Eszter


Create Account



Log In Your Account