Akarsz-e játszani? – 7+1 videójáték a multi kedvelőinek

Sudár Dorottya
2024.08.17.

Eleged van a melegből és a napfényből? Összeülnél a haverokkal, de ahhoz is túl meleg van, hogy megigyatok valami finomat? Dehogy! Viszont ez a lista nem a megérős pécsi kocsmákról szól, az még várat magára. Egy percig se csüggedj, maradj, hiszen mutatok jobbat a Jägernél is! És a legjobb, hogy a besötétített, klimatizált szoba pont illik a programhoz, tudniillik videójátékozni fogunk!

Mióta megszűnt a Flash támogatása a böngészőkben, odalett a legtöbb online kétszemélyes játék lehetősége is. A fiatalabbak nem is tudják, milyen jó volt a Fireboy and Watergirl vagy a Bad Ice Cream, ami órákra lekötötte a családot. Tisztelegve szeretett játékaink előtt, összegyűjtöttem pár játékot, amik bár a nyomukba sem érnek, mégis érdemes kipróbálni őket.

  1. Bread and Fred

Az internetes játékok mechanikáját idéző Bread and Fred főszereplője két pingvin, akik a havas hegycsúcs tetejére tartanak. A cél, hogy feljussatok a csúcsra, a nehezítés, hogy össze vagytok kötve, így a csapatmunka elengedhetetlen.

Az aranyos pixelgrafika pedig csak a cseresznye a süti tetején!
  1. It Takes Two

Az It Takes Two egy párkapcsolati játék, ami a szórakoztatás mellett rengeteg mély témával is foglalkozik. A főszerepben egy válófélben lévő pár áll, a játékosok őket tudják irányítani. Egy veszekedés alkalmával a kislányuk sírni kezd, ennek folytán a házasok a gyermek babáinak a testében találják magukat. A kialakult helyzeten felülkerekedve a pár rákényszerül, hogy összedolgozzon annak érdekében, hogy mielőbb visszanyerhessék az életüket.

  1. Goose, goose, duck

Az Among Us neve ismerősen csenghet, ami nem csoda, pár évvel ezelőtt nagyot ment. A Goose, goose, duck alapkoncepciója ugyanaz: rá kell jönni, hogy ki a gyilkos. Ám a csavar a játékban az, hogy itt az ártatlan, a gyilkos és a detektív szerepkörön kívül egyéb más karakterek is vannak, amik kellően megfűszerezik a játékot ahhoz, hogy fogalmad se legyen, ki a valódi gyilkos. Minél többen játsszátok, annál jobb!

  1. Grounded

Te gondolkodtál már azon, hogy milyen lehet az élet a hátsó kert füves dzsungelében? A Grounded készítőit megihlette a téma, így született meg a már említett survival játék, ahol egyedül vagy csapatban tudsz nekivágni a földközeli ökoszisztéma felfedezésének. De vigyázz, mert ebben a világban még a hangyák is óriásnak számítanak!



Grafika: Munkácsi Zsófia

  1. Minecraft

Természetesen nem hiányozhat a Minecraft sem a listáról, ha már multi játékokról van szó, és bár videójátékos berkeken kívül is ismert, szólnék róla pár szót. Bányászol, építkezel, harcolsz és így tovább – nem bonyolult, viszont rendkívül szórakoztató tud lenni mind a kreatív, mind a felfedezős része, a modolt verziókról nem is beszélve. LAN-partit tartani párban és csapatban is ér!

  1. Overcooked

Otthonosan mozogtok a konyhában? A legnagyobb stresszhelyzetben sem vesztitek el a fejeteket? Az Overcooked nem arról híres, hogy chillesen eljátszotok, épp ellenkezőleg. A feladat egyszerű, jönnek a rendelések, nektek pedig főzni kell. Nem tűnik nehéznek, viszont a káromkodós szókincsetek biztosan bővülni fog.

        7.   Stardew Valley

A pixelgrafikás játékok sokszor elrettentők tudnak lenni az avatatlan szem számára, azonban nem éri meg előre ítélkezni, hiszen olyan jó játékoktól eshet el az ember, mint a Stardew Valley. Ha szeretsz kertészkedni, állatokat gondozni, horgászni, közösséget építeni, de azért levadásznál pár szörnyet is, akkor ez a játék neked való.

A játék világa elképesztően aprólékosan megalkotott, végtelennek tűnő tartalommal és teendővel, az idő pedig csak úgy rohan, ha játszani kezdesz.

8 főig többjátékos-kompatibilis, és ha nyugis farmolgatásra vágytok, ezzel nem tudtok melléfogni.

        8.    Unravel 2

A főszereplő fonalfigura jellegzetes külleme ismerős lehet a játékosok számára, hiszen az Unravel 2 egy már bevált koncepció továbbgondolása két fő részére. A játék során feladványokat, puzzle-öket kell megoldanotok a haladás érdekében, miközben a készítő személyes emlékei köszönnek vissza képek és szövegek formájában.


A multi játékokkal Dunát lehetne rekeszteni, a videójáték-ipar az elmúlt években hatalmasra nőtte ki magát, a felsorolt 8 játékon kívül annyi és annyi ötlet valósult még meg, hogy mindenki kedvére válogathat a jobbnál jobb játékok közül.



Create Account



Log In Your Account