Budget-friendly randihelyek Pécsen – egyetemista kiadás

Godinek Emese 2024.02.14.

Randizni szeretnétek Pécsen, de nincs ötletetek, hogy hol és mit csináljatok? Esetleg ha mégis van elképzelés, az egyszerűen nem fér bele a keretbe, de ettől függetlenül szívesen eltöltenétek egy kis időt együtt? Íme néhány helyszín és program, ami tökéletes azokra a napokra, amikor a Netflix and chill helyett valami másra vágytok, és inkább kimozdulnátok.

5 érv a PTE mellett, avagy miért is jó pécsi egyetemistának lenni

Gazdag Viktória 2024.02.11.

Az egyetemválasztás egy meghatározó korszak minden fiatal számára. Vannak, akik konkrét elképzeléssel indulnak neki ennek az időszaknak, azonban sokakban egy óriási kérdőjel, hol folytassák a tanulmányaikat a középiskola után. Az országban számos nívós egyetem közül lehet választani, amely komoly fejtörést okozhat a felvételi előtt állóknak. Bizonyára sokan állnak tanácstalanul ahhoz a kérdéshez, hogy vajon melyik egyetem mellett érné meg letenni a voksot. A következő cikkben hoztam nektek öt érvet a PTE mellett, melyek megkönnyíthetik a döntéshozatalt és segíthetnek abban, hogy jobban megismerjétek az egyetemet, a szabadidős lehetőségeket és persze nem utolsó sorban a pécsi életérzést.

A félévtemető hajnala – újranyit a Szenes!

Anta János Attila 2024.02.06.

„Ha hétfő, akkor Szenes!” – így hangzik az a mondat, amit a BTK-n töltött majd’ tíz évem alatt már fejből fújok. A bölcsészek bányája  pedig a február eleji félévkezdéssel újra kinyitja a kapuit! A Szenes Klub egy olyan hely a BTK-n, aminek megvan a maga varázsa és a hangulata. A félév első tanítási napja február ötödike volt, ahogy a Szenes is ekkor nyit ki újra, hogy a fáradt egyetemisták maguk mögött hagyhassák a vizsgaidőszakot.

Az „Ez neked irodalom?” legújabb felvonása

Dani Sára 2024.02.03.

2024. január 27-én a Szabadkikötőben került  megrendezésre az "Ez neked irodalom?" programsorozat legújabb estje, aminek keretében kevésbé közismert, de már publikált és gyakran díjazott írók, költők a mutatják be munkásságukat. Ezúttal Horváth Florencia, Móricz-ösztöndíjas, folyóiratokban már publikált prózaíró és költő, valamint Karádi Gergő, a Sorbonne Sexual zenekar frontembere mutatta be a Valójában senki című közös estjüket. Az est második felében a szervező, Rónoki Bertalan moderálásával közös beszélgetés zajlott a résztvevők és a fellépők között a produkcióról és annak elkészüléséről. 

Legyél lelkes, ennyi elég! – Interjú Rituper Rachellel, a BTK HÖK sportreferensével

Varga Tímea 2024.02.11.

Három évvel ezelőtt – talán van az négy is – született egy gondolat, miszerint a bölcsészek is lehetnek olyan sportosak, mint épületszomszédaink, a TTK-sok. Vagy legalábbis egy kicsit sportosabbak – ezzel a BTK Hallgatói Önkormányzata útjára indította az „Egy sportosabb BTK” projektjét, aminek 2021 óta bizottsági referense is van. Jelenleg ezt a tisztséget Rituper Rachel, ötödéves angol–testnevelés szakos hallgató tölti be, aki emellett labdarúgó és edző is. Rachellel arról beszélgettünk, hogy milyen szerepet tölt be az életében a sport, valamint, hogy milyen feladatokat lát el sportreferensként.

„Hiszen a hallgatókért csináljuk” – Interjú Hidegföldi Anna kulturális referenssel

Endrődi Csaba 2024.02.13.

Szakest, ruhacsere, pizsiparty, társasjáték est. A PécsiBölcsészek jelentős része bizonyára vett már részt ezen programok valamelyikén, de vajon kik és hogyan szervezik ezeket? Milyen rendezvényekre számíthatnak még a hallgatók? A BTK programjairól és a munkájáról Hidegföldi Anna kulturális referenst kérdeztük.

Create AccountLog In Your Account