Formabontó szabadulószoba Pécsen

Takács Eszter 2022.08.23.

A szabadulószobák hatalmas népszerűségnek örvendenek manapság, talán nem is gondolnánk, hogy történetük 1980-ra vezethető vissza, egy számítógépes játékhoz. Mára már számos szabadulószobát találhatunk országszerte, melyeknek lényege, hogy bizonyos időkorlátot betartva a nyomok alapján kijussunk, mindezt valamilyen kreatív háttértörténettel megbolondítva. 

Egy nap a Tatooine-on – Sziget Fesztivál 2022, 6. nap

Anta János Attila 2022.08.23.

2017 óta minden évben megfogadom, hogy soha többet nem teszem be a lábam a Szigetre. Ám ahogy azt az alkohollal és a bulikkal kapcsolatos fogadalmaim bizonyítják, nagyon rossz vagyok ilyen ígéretek betartásában. Szóval idén is hozott az ország legnagyobb fesztiválja egy olyan nevet, amire egyáltalán nem tudtam nemet mondani.

Hogy születik az olvasó?

Kozma Lilla 2022.08.23.

Az olvasás nem csak egy jó hobbi, ami arra szolgál, hogy kikapcsoljon és szórakoztasson, hiszen ezek mellett tud stresszoldó, szókincsfejlesztő és persze tanító jellegű is lenni. Magát az olvasás készségét egész korán elsajátítja az ember, de olvasó nem mindenkiből lesz ezáltal, ez önmagában ahhoz még kevés. Ennek kialakulása sokkal összetettebb, van, hogy a külső tényezők segítségével válhatunk csak olvasóvá, és nem belső késztetésre. De mik lehetnek ezek a külső tényezők?

Low budget nyár

Rudas-Mekkey Csenge 2022.08.15.

Ugyan már a nyár nagy része eltelt, de azért még hátra van egy kis idő, amit érdemes kihasználni Pécsett és környékén. És mivel valószínűleg többen mentetek már egy fesztiválra vagy nagyobb utazásra, diákként nem olyan mindegy, hogy mennyi pénzt költötök. Itt van ezért egy kis összefoglaló alacsony költségvetésű programötletekkel, a teljesség igénye nélkül, ami remélhetőleg megment pár forintot nektek a következő ösztöndíj érkezéséig.

„Éljetek meg minden pillanatot!” – Interjú Csébi Fruzsina tanulmányi és érdekképviseleti elnökhelyettessel

Varga Tímea 2022.08.15.

2022 szeptemberétől Csébi Fruzsina negyedéves angol-etika tanár szakos hallgató lesz a BTK HÖK új tanulmányi és érdekképviseleti elnökhelyettese. Elsős korában még maga is mentoráltként kezdte, de az idei évtől már mentor a HÖOK Mentorprogramban, valamint a Társadalmi Befogadás Szakkollégium aktív tagja, és az egyetem mellett rendszeresen önkénteskedik a KórházSuli Alapítványnál – mostantól pedig a Hallgatói Önkormányzat vezetőségének is tagja. Fruzsival a tanulmányi és érdekképviseleti elnökhelyettes munkaköréről és a tisztség szépségeiről beszélgettünk.

„Hogy a külföldi hallgatóknak jobb legyen itt” – interjú Keresztes Ádámmal, a BTK HÖK új külügyi referensével

Endrődi Csaba 2022.08.15.

Keresztes Ádám most végezte el az első évét a PTE BTK pszichológia szakán. Előtte három évet élt Angliában, és a Sheffieldi Egyetemen vegyészmérnöki diplomát szerzett. Szinte azonnal belecsöppent a diákéletbe, és aktív része lett az ottani hallgatói önkormányzatnak. Itt, a PTE-n, egy év alatt a Student Hub tagjaként rengeteget segített külföldi diákoknak, de a közösségi életért is sokat tett: számos programot szervezett és bonyolított le a csapattársaival. Július elsejétől már Ádám a HÖK új külügyi referense, mi pedig az újonnan kapott munkájáról kérdeztük.

Create AccountLog In Your Account