Ha október, akkor BTK-TTK gólyabál – interjú Fiser Bence HÖK-elnökkel a hónap legfontosabb zenés-táncos eseményéről

Varga Tímea 2021.10.11.

Elsőéves egyetemistának lenni mindenki számára felejthetetlen élmény. Elveszni az egyetem labirintusában, beülni (vagy nem beülni) az első előadásra, megismerkedni az új tanárokkal és átmenni az első vizsgán – ezek olyan dolgok, amiken mindenki átesik, de az emlékek előbb-utóbb elhalványulnak. Nem úgy, mint a közösségi események pillanatai, amik örökre velünk maradnak: a gólyatábor, ami a nyár legnagyobb bulija és persze a gólyabál, ahol egy kicsit mindenki különlegesnek érezheti magát a csinos ruhájában. Interjúnkban Fiser Bencét, a BTK HÖK elnökét kérdeztük arról, milyen szervezési munka áll egy gólyabál hátterében, és miért nem érdemes kihagyni a hónap eseményét (ha valakinek még szüksége lenne győzködésre).

A mentális betegségek stigmatizációja – A lelki egészség világnapja

Czirják Linda 2021.10.10.

Október 10-ét a lelki egészség világnapjaként ismerik, amelynek célja a figyelemfelkeltés mellett a pszichiátriai problémák és a pszichiátriai problémával rendelkezőkkel szembeni előítéletek elleni harc, illetve a lelki egészség középpontba helyezése. Hazánkban 1994 óta tartják számon ezt a fontos dátumot.

Sütnivaló – Interjú a Gesztenye Liget Fesztivál egyik szervezőjével

Rónoki Bertalan 2021.10.08.

Újra megrendezik a Gesztenye Liget Fesztivált! A pénteken kezdődő program, az Ezeréves gesztenyés közelében minden korosztálynak biztosít szórakozási lehetőségeket. A már-már hagyományossá vált program 2015-ben indult, és most alkalmunk nyílt az egyik szervezővel, Bogárdi Alizzal egy interjú keretében a hétvégi eseményről beszélgetni.

Katlantapasztalatok – nosztalgikus útikalauz kezdő katlanozóknak

Koszorús Gábor 2021.10.03.

Teljes valójában megtapasztalni az Ördögkatlan fesztivált, lehetetlen, alhatsz bármilyen keveset, stoppolhatsz akármilyen hatékonyan, megtervezheted pillanatról pillanatra az egész programodat, még ha sikerül is követned, végül az az érzés marad majd benned, hogy csak egy apró tányérral kaptál egy végtelen svédasztalról, és nem fér beléd több. Ezen gondolatok mentén arra jutottam, hogy megosztom néhány tapasztalatomat azokkal, akik velem tartottak augusztus első hetén a villányi borvidéken, illetve igyekszem hasznos tanácsokkal ellátni a jövőbeli katlanlakókat.

Interview with Ádám Kibédi-Varga, the new Foreign Affairs Officer

Bali Cintia 2021.10.03.

Ádám Kibédi-Varga is a third-year student at the Faculty of Humanities and Social Sciences, majoring in International Studies. For this academic year he will be responsible for the duties of the Foreign Affairs Officer. We asked him about future plans and expectations for the new semester.

Interjú Kibédi-Varga Ádámmal, a HÖK külügyi referensével

Bali Cintia 2021.10.03.

Kibédi-Varga Ádám jelenleg a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar harmadéves hallgatója Nemzetközi tanulmányok szakon és a jövőben ő fogja ellátni a Hallgatói Önkormányzatban a külügyi referens feladatait. Ádámot arról kérdeztük, hogy milyen tervekkel és elvárásokkal vág neki az új tanévnek.

Create AccountLog In Your Account