Újra itt a gólyabál!

Soós Enikő
2022.11.03.

November 8-án újra megrendezésre kerül a PTE Gólyabál, ami az elsőéves egyetemi diákok legmeghatározóbb eseménye. A hagyományoktól eltérően idén az egyetem nyolc kara bulizhat együtt az Expo Centerben. Nagyszerű fellépőkre, csinos ruhákra, felhőtlen jókedvre és fergeteges bulira lehet számítani!

Az ÁJK, BTK, ETK, KPVK, KTK, MIK, MK, TTK karok hallgatói november elején újra felvehetik a báli ruhát és a tánccipőt. A cél az, hogy az elsőéves gólyák és a felsőévesek életük legjobb estéjét töltsék el az Expo Centerben. A helyszín több teremről is gondoskodik, ami azt jelenti, hogy párhuzamosan két tánctéren több fellépő zenéjét élvezhetik a résztvevők. Az este folyamán a rendezvénykomplexum étel- és italpultról is gondoskodik, valamint ruhatár is várja az érkezőket.

A kapunyitás 19 órától lesz, majd 21 órakor kerül sor az esemény megnyitására és a nyitóbeszédekre. Az este legjobban várt pontja, a nyitótánc 21.30-kor kezdődik. A gólyák hetek óta készülnek erre a táncra, mikor a lányok csodás esküvői ruhában, a fiúk pedig elegáns szmokingban kápráztatják el a nézőket. A nyitótánccal a párok hivatalosan is megnyitják az estét és az egyetemi éveiket. A hagyományos nyitókeringő rendkívül látványos és megható produkció, aki nem vesz részt benne, annak is érdemes megnézni. 

A hagyományőrző beszédek és a tánc után, 22 órától indul az igazi buli.

Számos fellépő és lemezlovas készül arra, hogy táncra perdítse az Expo Center közönségét. Fellép a hazai rapper, Fluor Tomi és Diaz együttese, a legendás Wellhello.

A népszerű banda évek óta slágerlisták élén szerepel a jól ismert dalaival. Biztosan felcsendülnek gimnáziumi éveink kedvenc számai, mint a Rakpart, az Emlékszem, Sopronban és persze az Apuveddmeg

Az este folyamán velünk lesz a 2008-ban alakult Maraton Band. A partyzenekar kisvárosi együttesnek indult, de gyorsan kinőtte magát, és ma már az ország minden pontján koncertezik. Különlegessége abban rejlik, hogy állításuk szerint a közönséghez „folyamatosan igazodó” műsorral készülnek, hogy minden igénynek meg tudjanak felelni. Repertoárjuk igen sokszínű, unatkozni biztosan nem fogunk a koncertjük alatt.

Továbbá a PTE Brass Band is szórakoztatja majd a gólyabál résztvevőit. A hangszereikkel nagyszerű dallamokat tudnak varázsolni, biztosan megalapozzák az este hangulatát. 

Ezt követően népszerű DJ-k veszik át a színpadot. Itt lesz a hazai és külföldi klubokból is ismert Spanics, Yamina és Koósz Milán. Az ismert lemezlovasok külön-külön már többször meghódították a pécsi szórakozóhelyeket, de ez alkalommal egymást váltva, a pihenésre időt nem hagyva fognak egy hatalmas és emlékezetes bulit csapni. 



Grafika: Buda Klaudia

A jegyeket a karok szolgáltatói irodáiban tudjátok megvenni. A gólya early bird csak korlátozott számban lesz elérhető, így érdemes minél előbb lecsapni rá. Az elővételes jegy 3000 forint, a normál pedig 3500 forint a gólyák számára. Felsőbbéveseknek 4000 forint, a külsős vagy UFO jegy 5000 forint. A helyszínen is lesz lehetőség az utóbbi jegy váltására, de kizárólag bankkártyával. 

 Az este részletes menetrendjét megtaláljátok a gólyabált hirdető Facebook-eseménynél, amelyet érdemes követni, mivel ide fognak kikerülni a plusz információk és a bálban készült képek is. 

Elismert előadók, nagyszerű DJ-k, kifogyhatatlan étel- és italpult, jó társaság, mindez november 8-án. Nem érdemes kihagyni, mivel az év legjobb bulija elé nézünk. Szerezd be a megfelelő csinos báli szettet, hívd a barátaidat, a szaktársaidat vagy az ismerőseidet, vegyétek meg a jegyet a különböző kari pontokon, és nincs más hátra, mint együtt jól érezni magatokat a gólyabál estéjén. Ott találkozunk!



Create Account



Log In Your Account