Ha augusztus, akkor fesztivál: több ,,kedvenc” is kinyitja kapuit a bulizni vágyók számára

Prezsnyák Péter
2021.08.08.

Fiatalok és felnőttek egyaránt örülhetnek a fesztiválszezonnak, hiszen a nyáron kicsit újra visszakaphatjuk régi életünket. Pécsen és Pécs környékén, illetve szerte az országban találhatunk izgalmas programokat még a nyáron. 

Ördögkatlan Fesztivál 2021 (Augusztus 2-7.)


Újabb népszerű fesztivál, amiről a tavalyi évben le kellett mondani. A nulladik nap augusztus 2-án Nagyharsányban veszi kezdetét, amit Beremend (augusztus 3., Veled Kerek Udvar) követ, de napközben Nagyharsányban további programokon vehetünk részt. A következő napon (augusztus 4.) az Aralica Kert (Nagyharsány) nyitja a bulit, de 10 órától bekapcsolódik Villánykövesd, a Vylyan Terasz kiállítása is. Programokból tehát nem lesz hiány az idei fesztiválon.

Az Ördögkatlan Fesztivál 2021-es menetrendje itt elérhető.

Beach Fesztivál 2021, Balatonfűzfő (Augusztus 5-8.)


A Balaton szerelmeseinek sem kell aggódnia, jön a Beach Fesztivál augusztus 5-8-ig, ahol Magyarország számos népszerű előadója megmutatja magát. Aki inkább csak az éjjeli órákra érkezne, és tombolna egy nagyot, az is örülhet: az éjszakai jegy 22.30-tól átvehető. 

A Beach Fesztivál balatonfűzfői részletes programja itt elérhető.



EFOTT 2021, Velence (Augusztus 11-14.)


Ki ne hallott volna már az EFOTT fesztiválról. A Velencei-tó ad otthont az ország egyik kedvenc bulijának, érdemes minél előbb elkapkodni a jegyeket, nehogy lemaradj róla. Amennyiben még mindig nem vagy meggyőződve a fesztivál sikeréről, ajánlott lenne körülnézni a fellépők között, akik augusztus 11-14-ig szórakoztatják a nagyérdeműt. 

Az EFOTT 2021-es programja ide kattintva elérhető.

Palkonya Hangja 2021, Palkonya (Augusztus 12-15.)


Baranya, szép tájak és finom bor. Nagyjából ez jellemzi alapvetően Palkonya települését. Mi várható akkor, ha még fesztivált is rendeznek a helyszínen? Nos, eláruljuk, az imént felsoroltak mellett afrikai zene, dub, hiphop és elektronikus tánczenék, egyedi ételek és bor, bor, bor a Haraszti Birtokon. 

A zenei program részletei itt elérhetőek.



Fishing on Orfű 2021 (Augusztus 25-28.)


Igen, igen és igen. Ha minden jól megy, a tavaly elmaradt Fishing on Orfű fesztivál is megnyitja kapuit idén augusztusban, a bérletek pedig már el is keltek. Igaz, némi alapozás már történt: a Mini Fishing sikeresen lezajlott, de az biztos, hogy a java még hátra van! 

Az esemény augusztus 25-28-ig szórakoztatja vendégeit, olyan előadókkal, mint a 30Y, Krúbi vagy a Bëlga. Még a tehetségkereső dobogósai is megmutathatják magukat. Ízléstől függően és függetlenül szintén nagy buli várható, már csak a hangulat és a pörgés miatt is. 

A Fishing on Orfű 2021-es fellépőinek teljes listája és a napok szerinti menetrend itt elérhető. 

Egyéb programok és ingyenes események a nyáron


Aki nem szeretné minden pénzét fesztiválokra és 0-24 bulizásra költeni, szintén találhat magának remek lehetőségeket. Több olyan ingyenes programot is rendeznek az országban, ahol garantált a jó hangulat, akár a legjobb előadók kíséretében. 

Az Esztergomi Zenei Fesztivál augusztus 13-tól 21-ig látja vendégül az érdeklődőket, fellép például a Punnany Massif, a Tankcsapda és a Kárpátia is. Egyes előadások ingyenesen meghallgathatóak, így láthatjuk például Charlie-t és Radics Gigit is.

Székesfehérvár a Királyi Napoknak ad otthon augusztus 13-a és augusztus 22-e között, néptáncosokkal, különböző játékokkal, szóval akár óriás sakkozhatunk is. A programok korosztálytól függetlenül bárki számára kellemes kikapcsolódásként szolgálhatnak.

A Budapest Feszt Road Show augusztus 13-15-e között lesz megrendezve és 16 óráig minden nap ingyenesen látogatható. Fellép Kis Grofó és a Rico & Miss Mood páros is, de az esti koncertekért már 2 ezer forintot kell fizetni.



Fesztiválok, amiken 2021-ben sem tombolhatunk


Rossz híreink is vannak, ugyanis néhány népszerű fesztivált idén sem rendeznek meg. Így nem tombolhatunk például a VOLT Fesztiválon Sopronban, Zamárdiban a Balaton Soundon vagy épp a fővárosban a Sziget Fesztiválon. 

A pohár azonban félig tele van, és használjuk ki azokat a lehetőségeket, amelyekkel élhetünk. Szerencsére a pécsiek nincsenek rossz helyzetben, hiszen több nagy program is mindössze egy-egy rövidebb útra lesz.

Nem szívesen írjuk le, de mindenképpen számolni kell a változtatás jogával, hiszen napjainkban nem szokatlan, hogy egyik napról a másikra kell eltörölni eseményeket, és végül újabb korlátozásokra kerül sor bulizás helyett. Reméljük a legjobbakat és egy felszabadult, korlátok nélküli augusztust, hogy mindenki kellően feltöltődjön a tanévkezdésre. 


Create Account



Log In Your Account