Alma Galéria – Leltár Verskiállítás

Mammel Diána
2023.05.10.

Május ötödikén került sor az Alma Galériában egy családias légkörben megrendezett verskiállításra. A kiállítás június másodikáig megtekinthető a Pécs, Zrínyi Miklós utca 19-es szám alatt.

Az Alma Galéria második verskiállításáról van szó, magát az eseményt Rónoki Bertalan szervezte, amelynek célja, hogy közelebb kerüljön az emberekhez a kortárs költészet. A verskiállítást az érdeklődők minden hétköznap délután egy és öt óra között tekinthetik meg. Ami még izgalmasabbá és különlegesebbé teszi a programot, az a zeneszóval megfűszerezett versfelolvasás.

Maguk a résztvevő verskiállítók minden héten tartanak egy beszélgetős felolvasóestet, így a hallgatóságnak lehetősége nyílik hangulatos módon elmélyedni a kortárs költemények kellemes kikapcsolódást nyújtó színes világában.

Ez még nem minden, ugyanis a bátor vállalkozók a saját versüket is otthagyhatják kitűzve, ezáltal maguk is részeseivé válhatnak a kiállításnak.

A felolvasóestek egy-egy esemény keretein belül kerülnek megtartásra. Az ötödikei, délután öt órás kezdésű megnyitót követően az érdeklődők Hajnal Éva hat órakor induló felolvasóestjén vehettek részt, amelyet Villuth András gitárjátéka kísért. Hajnal Éva a Litera-Túra Művészeti Magazin, folyóirat és kiadó megalapítója, egyben tulajdonosa. Verseit több nyelvre fordították, művei elérhetőek a különböző online felületeken úgy, mint a fentebb is említett Litera-Túra vagy az Irodalmi Epreskert. A Litera-Túra magazin egy független online formában megjelenő havi periodika, amelynek célja, hogy népszerűsítse a kortárs alkotókat. Az első szám 2017 májusában jelent meg.

A verskiállításon résztvevő alkotók: Hajnal Éva, Kopecskó Jáde, Bánfi Veronika, Bali Anikó és Fehér Dorka. Az esemény öthetes időtartama alatt mindegyik alkotóval megismerkedhetünk egy-egy felolvasóest alkalmával.

A verskiállítás várható programja (az esetleges műsorváltozás jogát a galéria fenntartja):

2023.05.05., péntek – Megnyitó valamint Hajnal Éva felolvasóestje

2023.05.12., péntek – Kopecskó Jáde felolvasóestje

2023.05.15., hétfő – Bánfi Veronika felolvasóestje

2023.05.26., péntek – Bali Anikó felolvasóestje

2023.06.02., péntek – Fehér Dorka felolvasóestje

Emellett egyes napokon az érdeklődők nyitvatartási időben is találkozhatnak a kiállítókkal. A kiállításról további tájékoztatás elérhető az Alma Galéria hivatalos facebook oldalán.


Create Account



Log In Your Account