A hely, ami miatt még a hétfőket is megszerettük

Prezsnyák Péter
2023.01.19.

Ki ne ismerné a legendás pécsi Szenest. A helyet, ahová bármikor elmenekülhetünk a világ elől, bulizhatunk, olvashatunk, tanulhatunk, mindezt az egyik legközvetlenebb térben. Ami miatt a hétfőket is izgatottan várjuk. A Szenes Klub új programkoordinátorával, Lénárt Patrikkal beszélgettünk. 

Sokat elárul a „Szenes-életérzésről”, ahogyan ez a cikk készült. Amikor megkerestük Patrikot az interjúval kapcsolatban, épp Olivérrel (a Szenes Klub másik vezetőjével) vigyáztak a klubra. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy az üzenetváltás hajnali 4-5 óra között történt. Ekkor ugyanis még mindig bent voltak. 

PécsiBölcsész: Mit érdemes tudni rólad, melyik szakon tanulsz, és miért ezt választottad?

Lénárt Patrik: Pszichológiát hallgatok angol nyelven, jelenleg az alapképzést végzem, de a mesterképzés is tervben van. Budapesten nőttem fel, kollégiumban vagyok Pécsen. Nem titkolt célom, hogy egyszer kipróbáljam magam külföldön is.

Azonban bizonyos okok miatt még mindenképpen maradni szeretnék Pécsen. Az egyik ilyen a Szenes. Az életem szerves része, és nagyon szeretem minden szegmensét. 

Családi okokból kifolyólag már gyerekkoromban elkezdett érdekelni a pszichológia. Egyszer például volt egy nagyon rossz élményem az akkori pszichológusommal, akihez nem szerettem járni. Nagyjából az a célom, hogy az ellenkezőjét nyújtsam annak, aki hozzám fordul segítségért.

PB: A Szenest mind ismerjük, de mit tartasz fontosnak kiemelni mint vezető?

LP: Egyelőre számomra is friss a dolog ebből a szempontból, így még valószínűleg sok új információt fogok megtudni az itteni életről. Ettől függetlenül azt mondanám, hogy a Szenes Klub menedéket nyújt szinte bárkinek. Nekünk is. Itt mindig van élet: bulik, feszültséglevezetés, társasozások és egyéb programok. Aki csak le szeretne pihenni, az is megteheti ezt a babzsákok egyikén. Ismerkedni is bármikor, bárkivel tudsz.

Ez nem az a hely, ahol furcsán fognak rád nézni, ha megszólítasz egy vadidegent.

Mi magunk sokat járunk az irodában, háttérmunkákat végzünk és szervezzük az eseményeket.

PB: Milyen egy átlagos napod a klubnál?

LP: Általában a Szenesből dolgozom, ott végzem el a szükséges feladatokat. Ezek nagyon változóak. Legutóbb például több zenekarral is egyeztetnem kellett.

Nincs két ugyanolyan nap.

PB: Milyen események várhatóak a közeljövőben?

LP: Sok buli van hétről hétre, de idetartozik a gólyabál is, aminek szervezésében szintén részt veszünk. Mi felelünk a színpadi megjelenésért, a zenekarok fellépéséért. Elég sok a munka, idén neves fellépők érkeznek az eseményre.

Ami kimondottan Szenes-program és kiemelendő, az például a szláv buli lesz. Ennek pontos időpontja még kérdéses, de november körül várható.

Arra érdemes lesz eljönni, de ez igazából minden buliról elmondható. Még két óra között vagy akkor is érdemes leugrani hozzánk, ha valaki csak ki szeretne kapcsolódni egy kicsit.

PB: Mik a jövőbeli célok és tervek?

LP: Újítani szeretnénk, még sokszínűbbé varázsolni a Szenest. Tervezünk hosszú távon szabad színpados estéket, tematikus bulikat is.

Nagy az igény karaokeestekre, ezért azok is várhatóak a jövőben.

Próbáljuk a lehető legtöbbet kihozni a lehetőségekből.



PB: Mi motivál legjobban a munkádban?

LP: Ez úgy indult, hogy nekem annak idején kimaradt a gólyatábor. Az első élményem ezért az orientációs nap volt, itt jutottam el először a Szenesbe: azonnal arcon vágott az asztmoszféra, tudtam, hogy egy nap itt akarok dolgozni. Szeretem a színpadot is, beszédeket tartani és zenélni. Régóta dobolok, szerencsére családi vonalon is sokat tudtam tanulni. Próbálom kibontakoztatni a tehetségemet, és élvezni a munkámat.

Szeretek én lenni az oka, hogy mások jól érzik magukat.

PB: Hogyan éltétek/élitek meg a járványt?

LP: Úgy gondolom, hogy egy “erős” Szenest sikerült visszaadni a hallgatóknak. Mondhatni felértünk az elvárásokhoz. A gólyák is szívesen jönnek, sokaknak teljesen kimaradt az egyetemi élet csínja-bínja, és nem tudták élvezni a legszebb éveiket.

Most viszont itt az esély pótolni az elmaradt bulikat, közösségi programokat.

Aligha tudok ennél jobb helyet, mint a Szenest, ahol az összetartó hangulat és a barátságos légkör garantált!


Create Account



Log In Your Account