30 éves a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék

Takács Eszter 2021.12.29.

A Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék 1991-ben indult önálló útjára az akkori Janus Pannonius Tudományegyetemen. A tanszéket Horányi Özséb alapította, melyen először a nyelvészet és irodalom szak hallgatói vettek részt, akik specializációként végezhették el a kommunikációt. 

A tanszék sokáig a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar főépületében volt megtalálható, de 2012-ben átköltöztek a Zsolnay Negyedbe, és jelenleg is ott folyik az oktatás. 

A betlehemi történet nem szokványos elmesélése egy tériszonyos tűzoltó közreműködésében – Nagykarácsony filmkritika

Kozma Lilla 2021.12.29.

Nagykarácsony című film 2021. november 25-én debütált a mozikban Tiszeker Dániel rendezésében, megalapozva ezzel az ünnepi hangulatot. A karácsony mint téma önmagában eléggé lerágott csont, nehéz újat mutatni, amit ne láttunk volna már ezer másik hasonló filmben, de persze rengeteg oldalát fel lehet dolgozni az eseménynek, amikből kisülhetnek érdekes történetek. Hogy alakult ez ennek a filmnek az esetében? Képes volt valami újjal előállni a rendező, vagy ismételten egy slampos karácsonyi történettel bővült a filmipar?

Kerek Világ Alapítvány: Társadalmi szemléletformálás – beszámoló

Ilyés Borbála 2021.12.27.

A fogyatékosság hete programsorozat keretében a Kerek Világ Alapítvány látogatott el a pedagógia szakos hallgatókhoz. Interaktív előadásuk a Társadalmi szemléletformálás címet kapta. A Kerek Világnál dolgozó Zsuzsa beszélt az alapítvány életéről és céljairól, valamint kollégái, Evelin és Balázs segítségével interaktív játékokon keresztül mesélt nekünk mindennapi tapasztalataikról is.

„Ez lesz azzal, aki nem marad otthon” – Elk*rtuk filmkritika

Simon Anna 2021.12.27.

Országszerte botrányos visszhang, média befolyásolta morális kérdések és éles ellentétek mentén töredezett közvélemény – kissé ambivalens érzéseket kelt, mikor ezzel a leírással egy filmnek nem csupán a cselekménye jellemezhető, de maga a hangulat is, amit kivált már bejelentésekor. Az elmúlt hónapok a legmegosztóbb, valós eseményeket feldolgozó magyar politikai filmtől voltak hangosak, ám a valóság csupán nyomokban fedezhető fel az Elk*rtuk című alkotásban, ezért nem is célom belekeveredni e téma szövevényes labirintusába. Ehelyett hámozzuk le róla az aktuálpolitikai visszhangok selyemköntösét, és lássuk, mi rejtőzik alatta; mi marad, ha pusztán egy fiktív, akcióelemekkel ellátott krimiként értelmezzük!

A cikk spoilert tartalmaz.

„Ez egy izgalmas év volt” – évértékelő interjú Fiser Bencével, a BTK HÖK elnökével

Varga Tímea 2021.12.22.

Mióta beütött a koronavírus, a hónapok csak úgy repülnek, és szinte észre se vettük, máris eltelt két év. Sokan még 2019-re gondolnak, amikor tavalyról beszélnek, de a BTK HÖK már a 2021-es évből igyekszik mérleget vonni, és fejben talán már 2022-ben járnak. Ugyan egy kihívásokkal teli évet tudhatunk magunk mögött, a sok pozitívum elnyomja ezeket, így a HÖK csapata újult lelkesedéssel fordulhat az új évre. 2021 eseményeiről és tapasztalatairól Fiser Bence HÖK-elnökkel beszélgettünk.

Jelentkezz TESO-nak az Erzsébet-táborokba, mert ez több, mint egy nyári munka!

Takács Eszter 2021.12.21.

Az Erzsébet Alapítvány mögött már számos tábor áll, és ez 2022-ben sem lehet másképp. Zánkán és Fonyódligeten újra megrendezésre kerülnek az Erzsébet-táborok, ahova várják a lelkes TESO-kat. 

Create AccountLog In Your Account